vrijdag 27 oktober 2017

Eerste Communie info

Er sloop een klein foutje in de brief. De communie is om dinsdag 1 mei ipv zondag.


Beste ouder(s),

De eerste communie is voor vele kinderen uit de godsdienstklas van het eerste leerjaar een hoogtepunt. Op die dag is het de bedoeling om Jezus bij de kinderen te brengen. Dit gebeurt tijdens elke eucharistieviering, maar tijdens de eerste communie vieren we in het bijzonder dat uw kind voor het eerst de hostie ontvangt. Gedurende het hele schooljaar leren de kinderen Jezus wat beter kennen. Vanaf de krokusvakantie starten we met een meer gerichte voorbereiding.
Samen met het doopsel en het vormsel is de eerste communie één van de 3 initiatiesacramenten. Via deze 3 sacramenten wordt uw kind lid van de christelijke geloofsgemeenschap.
Om deel te kunnen nemen aan de eerste communie wordt verwacht dat de communicant het doopsel heeft ontvangen. Indien dit nog niet gebeurd zou zijn, dan kan u dit met de priester bespreken tijdens de communietocht of zelf al eens vroeger contact opnemen.

De Eerste Communie gaat door op dinsdag 1 mei 2018 om 10.30u
in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Mariakerke.

De kinderen worden om 10u15 verwacht in de kerk.
De viering duurt ongeveer een uurtje.

Communietocht op zaterdag 9 december 2017 om 14.30u
in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Mariakerke.

Op zaterdag 9 december 2017 gaat de communietocht door. Dit is een infomoment en doetentoonstelling voor de communicanten, broertjes, zusjes en hun ouders.
U krijgt wat info over de eerste communie. Samen met uw kind doorloopt u in de kerk een parcours met een 15-tal opdrachten. Zo kan u samen met uw kind in verschillende hoekjes even stilstaan rond geloof. Er wordt dan ook iets geknutseld dat gebruikt wordt tijdens de communieviering.

De kinderen vinden dit altijd heel leuk. Ze leren die dag de kerk, de pastoor en de kinderen van de andere school wat beter kennen.

Gelieve deze brief en data te bewaren en het doopformulier mee te brengen naar school. Liefst op maandag of dinsdag dan hebben de kinderen godsdienstles.

Met vriendelijke groeten,

juf Stephanie
Leerkracht rooms-katholieke godsdienstWij ………………………………………………………………………………………………………… (mama en/of papa)

van …………………………………………………………………………………………… (naam kind) uit klas ……….

wensen dat onze zoon/dochter  zijn/haar

O eerste communie wel doet op 1 mei 2018

O eerste communie niet doet.


Handtekening
Geen opmerkingen:

Een reactie posten