zondag 19 april 2020

Ark van Noach: deel 1: houd het veilig. Blijf in uw ark!


1.  Houd het veilig. Blijf in uw ark!

Lees het verhaal. Of beluister het: https://youtu.be/Gq-RZ0ctC8M

Op een nacht had Noach een vreemde droom. Hij droomde dat het zou gaan regenen. Wel 40 dagen lang … Heel de wereld werd overspoeld met regen. In zijn droom bouwde hij een hele grote boot. Zo’n grote boot heet een ark. Hij ging met zijn hele familie en allerlei dieren aan boord. Olifanten, giraffen, hamsters, kippen … In de ark waren ze veilig voor de regen.

’s Morgens vertelde hij die droom aan zijn vrouw. ‘Wat een vreemde droom,’ zei ze. Maar ze besloten wel om een ark te bouwen. Voor de zekerheid …
Met de hele familie timmerden en zaagden ze. Ze werkten hard aan de ark. Het werd een heel stevige boot. Eentje die hen goed zou kunnen beschermen … Noach deed er ook pek op. Dat pek zorgde ervoor dat er geen water naar binnen kon. De ark werd waterdicht.

Sommige mensen vonden het vreemd wat Noach deed. ‘Zo een vaart zal het wel niet lopen,’ zeiden ze. ‘Wat kunnen een paar regendruppels nu voor kwaad? Daar kunnen wij wel tegen!’

Noach werkte hard verder met zijn familie. Toen de ark klaar was, zag hij er heel sterk en veilig uit! Noach was er trots op.

Noach bracht grote balen stro in de ark. Daarmee werden de hokken van de dieren lekker knus gemaakt. Ieder dier kreeg een plaatsje. Het werden warme, zachte plekjes. Noach zorgde ook voor wortelen, graan, hooi, noten en nog veel meer. Hij zou goed zorgen voor iedereen!

De vrouw van Noach zorgde voor warme, wollen kleren. Ze maakte zelfs gordijntjes voor de ramen. Ze namen genoeg eten mee zodat iedereen het goed zou hebben aan boord. Ieder kreeg een plekje aan boord.

Toen de boot klaar was, begon het te regenen. Daar werd de hele familie toch wat bang van. Noach ging met zijn familie en alle dieren naar binnen. De deur werd veilig achter hen gesloten. Toen Noach naar de gesloten deur keek, voelde hij zich opgelucht en veilig. Hij had het gevoel dat God heel dicht bij hem was.

Het water steeg. De boot begon te drijven. ‘Hoe moet het nu toch verder,’ huilde de vrouw van Noach bang. ‘Het komt goed,’ zei Noach. ‘Wat er ook gebeurt, hoe naar soms ook, God blijft altijd dicht bij je.’

Hoger en hoger steeg het water. Maar de ark dreef op de golven. Noach en zijn familie waren veilig. Zo dobberde de ark zachtjes op het water.

Verkennen[1].

Maak 1 opdracht met een bolletje.
Wanneer je wil, mag je meer dan 1 opdracht maken.

·        Kijk naar dit filmpje en beluister het lied:

Wat herken je uit het verhaal?
Speel zelf met speelgoed het verhaal na.

K
1-2
3-4
5-6


[1] Bij het verkennen gaat het om het leren kennen van het verhaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten